Kurumsal iletişime, en temelde iş sonuçlarına etki eden kritik bir yönetim fonksiyonu olarak bakıyoruz. Kurumsal itibar inşasının bileşenleri olan müşteri ve çalışan bağlılığından sektörel referans kaynağı olarak konumlandırmaya, kurumsal sorumluluktan regülasyonla ilişkilere, lider iletişiminden kriz iletişimi yönetimine kadar şirketlerin tüm paydaşlarıyla iletişim süreçlerinin tasarımı, planlaması ve uygulanması konusunda deneyimli ve yenilikçi ekibimiz yetkin bir çözüm ortağı olarak sizlere yardımcı olmaya hazır.

Başarılı kriz iletişimi, potansiyel olarak halkta güven kaybına, maddi zararlara veya şirketin itibarında önemli bir hasara yol açabilecek her türlü haberi etkili bir şekilde yönetmeyi içeren stratejileri kapsamalıdır. Bir krizin ne zaman ortaya çıkacağı genellikle öngörülemez. Ama önlem alabilir ve önceden etkili bir kriz iletişim hazırlığı yapabilirsiniz.Good Purpose Project olarak ‘en ideal kriz iletişimi yönetimi, krizden önce başlar’ diyoruz ve bu konuda uzman ekibimizle görüşmenizi öneriyoruz.

Etkin finansal iletişimin hisse senetlerinin performansına olumlu katkıda bulunduğuna dair somut bulgular sunan araştırmalar bulunuyor. Başarılı bir finansal iletişim veya yatırımcı ilişkileri iletişiminin hisse fiyatına ortalama %10 olumlu etkisi, başarısız veya yetersiz yatırımcı ilişkileri iletişiminin ise hisse fiyatına ortalama %15 olumsuz etkisi olabildiği biliniyor. Yalnızca etkin ve başarılı bir iletişimle şirketlerin ancak büyük yatırımlar ve operasyonlarla elde edebilecekleri ölçüde kârlılık ve değer artışı sağlanması şüphesiz fayda/maliyet bakımından kıyaslanamayacak bir değerdir.

Yatırımcılara, hissedarlara, medyaya ve ilgili tüm paydaşlara güven veren, şirketlerin sadece gerçek performansları değil, ileriye dönük değer teklifleri hakkında da farkındalık oluşturmayı sağlayan tutarlı stratejilerle, hukuki ve etik standartlara saygılı deneyimli ve uzman ekibimizle şirketinizin finansal iletişim sürecini yönetebiliriz.

Good Purpose Project, halka arz kararı alınmasından gong törenine kadar olan halka arz sürecinde, şirketinizle ilgili farkındalık ve bilinirlik kampanyalarının kurgulanmasından, finansal sonuç açıklamaları, uzman ve analist toplantıları, finansal medya ile ilişkilerin yönetilmesi, sosyal medyada etkin finansal fikir önderleri (influencer) ile verimli iş birlikleri geliştirilmesine kadar, sponsorlu ve organik içeriklerle 360 derece stratejik finansal iletişim planlaması ve inovatif uygulamalar konusunda deneyimli ekibiyle en güçlü yardımcınızdır.

Kurumsal itibarın yaklaşık yarısını liderler oluşturur. Güçlü ve kitleler için fikir önderi olan liderler, kurumlarının hisse değerinin artışından yeni yetenekleri çekmeye kadar pek çok katma değer yaratırlar. Lider, etrafındakileri ortak hedeflere doğru kenetlemek için motive ederek değişime ilham veren kişidir. Bir liderin bunu başarmak için en güçlü aracı iletişimdir. Liderlik iletişimi, şirket kültürü ve temel değerlerle ilgili mesajlardan oluşur. Bu mesajlar çalışanlar, müşteriler, stratejik ortaklar, hissedarlar ve medya gibi kilit paydaşlar için büyük önem taşır. Etkili iletişim, güven kazanmak, hedeflere ulaşmak ve değişimi yönetmek için hayati önem taşır. İletişim eksik olduğunda, önemli bilgiler yanlış yorumlanabilir, ilişkilerin zarar görmesine neden olabilir ve sonuçta ilerlemenin önünde engeller yaratabilir. Stratejik lider iletişimi planlaması ve uygulaması için deneyimli ekibimizden destek alabilirsiniz.

Markaların tüketicilerle ortak toplumsal hedefleri sayesinde bağ kurmalarını amaçlayan ‘Amaç Odaklı Pazarlama’ (Purpose Driven Marketing) da bir iletişim trendi olarak güç kazanmaya devam ediyor. İnsanların %73’ü, şirketlerin hem kârlarını artırabileceğine hem de topluma katkıda bulunabileceklerine inanıyor. İnsanların %75’i ise şirketlerin sosyal konularda tavır alması gerektiğini düşünüyor. Araştırmalar tüketicilerin yaklaşık %60’nın onaylamadıkları bir konuyu destekleyen şirketlerin ürünlerini almayı asla düşünmediklerini gösteriyor. Kantar’ın verilerine göre sosyal bir amaç deklare eden ve buna yüksek bağlılıklarıyla bilinen markalar, daha düşük bağlılık gösteren diğer markalara göre son 12 yılda 2 kattan fazla büyüdü. İsmini, güçlü bir küresel trend olan amaç odaklı pazarlamadan ilhamla belirlediğimiz Good Purpose Project, markanızın amaç odaklı bir markaya nasıl dönüşebileceği ve bu dönüşümle birlikte nasıl yeni büyüme alanları açılabileceği konusunda size yardımcı olabilir.

Sürdürülebilirlik dönüşümü, şirketlerin gönüllü yapacağı bir yatırımlar manzumesi olmaktan çıktı. Hem uluslararası ticari ilişkiler hem de tüketici beklentileri bakımından zorunluluk haline geldi. Black Rock CEO’sunun ünlü CEO mektubunda belirttiği gibi yatırımcılar da bu konuda oldukça ciddi. Küresel finans sistemi, Paris Anlaşması’nın küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlama hedefi doğrultusunda, 2050'ye kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefini desteklemeyi taahhüt eden ‘Net Sıfır Varlık Yöneticileri Girişimi’ (Net Zero Asset Managers Initiative) gibi inisiyatiflerle, bu yöndeki kararlılığını ortaya koymuş durumda. Dolayısıyla sürdürülebilir kalkınma anlayışı, gezegenimizin geleceği için önemli olduğu kadar, önümüzdeki on yıllarda küresel ve yerel ekonominin en önemli kaldıracı işlevini üstlenecek. Sürdürülebilir şirketler finansal kaynaklara çok daha kolay erişebilecek. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir bir şirket olmak kadar, sürdürülebilirliğin iletişimi de markalara değer katan önemli bir faktör. Good Purpose Project, markanızın sürdürülebilirlik iletişiminin 360 derece kurgulanmasında yaratıcı projeler eşliğinde size yardımcı olabilir.

Sosyal bir amaç belirleme ve büyüme stratejilerini buna göre şekillendirme ile bağlantılı ama bundan farklı olarak şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) çalışmalarının da çok daha profesyonel bir çerçeveye oturtulması gerekiyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) kurucusu Klaus Schwab’ın kitabı “Stakeholder Capitalism”de işaret ettiği gibi şirketlerin çalışanlarının, müşterilerinin ve işleriyle ilişkili tüm çevre ve iş ortaklarının yararını bir arada gözeten, bütüncül, stratejik bir KSS politikaları olmalı. Good Purpose Project, şirketinizin KSS politikalarının belirlenmesi, geliştirilmesi, uzun vadeli, ölçülebilir faydalar yaratan projeler üretilmesi, bunlar için hangi iş ortaklarıyla verimli iş birlikleri geliştirilmesi ve tüm sürecin iletişiminin planlanması konusunda güvenilir danışmanınız olmaya çok yakın.

Pazarlama iletişiminin en etkili yardımcısı PR’dır. Hedef kitlenin özelliklerine, alışveriş alışkanlıklarına, demografik yapısına, maddi gelir durumuna ve ilgi alanlarına göre pazarlama çalışmalarında, etkili PR kampanyalarıyla güçlü bir destek için Good Purpose Project’in uzman ekibinden destek alabilirsiniz.

Influencer pazarlama, hedef kitlelerin satın alma davranışı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğu bilinen bir gerçek. Peki, markaları, ürünleri veya hizmetleri tanıtmak için Linkedin, Instagram, Facebook ve TikTok gibi çeşitli sosyal ağlarda veya YouTube gibi video platformlarında boy gösteren kanaat önderleri hangisi sizin pazarlama hedefleriniz için daha uygun?

Covid-19 pandemisinden sonra şirketler en iyi yetenekleri ve hatta sadece normal iş akışında yer alan çalışanları çekmek ve elde tutmak için çok daha fazla zorlanacak. Şüphesiz bu önemli İK, kurumsal iletişim ve hatta liderlik misyonunun başarısında en önemli faktör iletişim stratejileri olacak. Good Purpose Project İşveren Markası inşa etme ve geliştirmekte iyi fikirler, stratejiler, içerikler ve uygulamalarla size destek verebilir.

Çok kanallı pazarlama iletişimi; e-posta, uygulamalar, sosyal medya, çağrı merkezi ve web sitesi olmak üzere birçok platform aracılığıyla yürütülen uygulamadır. Tüm kanallarda kesintisiz ve tutarlı bir marka mesajı ve dolayısıyla müşteri deneyimi sunarak çok daha iyi sonuçlar elde etmek mümkün. Good Purpose Project olarak bu yaklaşımla, şirketlerin paydaşlarıyla tüm temas noktalarında bağlantı kurmasını sağlayarak etkili bir şekilde iletişim kurulmasını sağlıyoruz.

Uzmanlık Alanlarımız

Hadi Konuşalım!

İş birliği için iletişime geçin

İLETİŞİM

Ekibe katılmak için iletişime geçin

BİR İŞ FIRSATI BULUN